Nieuws

STERKSTE POOT GAAT OP EIGEN BENEN STAAN

KURT MEERS6 FEBRUARI 2018

 

Synpro Technics, de Zutendaalse onderneming van Koen Maris en Koen Meyers, krijgt er een broertje bij. Onder de nieuwe naam Synpro Office wordt de bedrijfstak die kantoorinrichting verzorgt, verzelfstandigd. Een subtiele toets die de strategische richting van het bedrijf aangeeft.

 

Synpro Technics werd 5 jaar geleden opgericht als specialist in de inrichting van bedrijven. De doelstelling was om een totaalpakket te bieden voor de inrichting van garderobe en kleedruimte, werkplaats, magazijn en kantoor. Dat is nog steeds zo. Toch is het nu zo dat vooral de afdeling voor kantoren groeit als kool. Door het overhellende gewicht van die tak, dekte de naam niet meer helemaal de lading. “Vandaar dat we hebben beslist om naast de bestaande naam een tweede poot op te richten die exclusief onze sterkste afdeling in de verf zet”, zegt Koen Meyers.

 

“De belangstelling voor comfortabele kantooruitrusting neemt sterk toe”, aldus de bedrijfsleider. “Ergonomie en gezondheid op het werk zijn belangrijke thema’s. We horen vaak de vergelijking: “zitten is het nieuwe roken”, waarmee wordt gewezen op de negatieve effecten van een slechte zithouding. Vandaar ook het succes van onze afdeling. Wij spelen daar dan ook sterk op in, bijvoorbeeld met elektrisch verstelbare burelen. Daardoor kan je afwisselend zittend en staand werken. Het is ons sterkst groeiende product”, besluit de zaakvoerder van Synpro Office. En van Synpro Technics…

Wondernemer

Afgelopen week kregen we het bezoek van 'Made In Limburg'. Koen Meyers gaf uitleg over de nieuwe trends op de werkplek. Het volledig artikel lees je hier.

Stilteplekken in Design

NET.WORK.PLACE LOUNGE-CHAIR onderscheiden met German Design Award 2016

De producent van kantoormeubilair König+Neurath uit Hessen is erin geslaagd het succes van het afgelopen jaar te herhalen en kreeg voor de NET.WORK.PLACE lounge chair de felbegeerde onderscheiding “eervolle vermelding” in de categorie Kantoor. 

Red Dot Design Award 2014 voor König+Neurath

Het werkpleksysteem TABLE.T en de ruimtelijke oplossing THINK.TANK wisten de designjury te overtuigen.

Een belangrijke reden voor de uitverkiezing van de sta-zit-werkplek TABLE.T was zijn heldere vormentaal en functionaliteit. De grondgedachte voor het dragende element is de symmetrische vleugelvorm van de traverse. Dit maakt een zeer verfijnde indruk en geeft de tafel toch een hoog draagvermogen en stabiliteit. Een meerdelig schuifblad zorgt voor een snelle toegang tot stroom- en datakabels, die worden weggewerkt in een stoffen zak. TABLE.T biedt maximale beenruimte en daarmee voldoende ruimte voor het eronder plaatsen van ladenblokken. TABLE.T valt op door stijlvolle materialen en oppervlakken en door de eenvoudig te bedienen techniek, of dat d.m.v. een handmatige hoogteverstelling of motorisch gebeurt. De beste bewegingsbevorderende oplossing voor een representatieve ambiance. De Red Dot Award betekent na de “Selection”-prijs bij de InteriorInnovation Award 2014 wederom een gerenommeerde designonderscheiding voor König + Neurath, en daar zijn we erg blij mee.