Dankzij de Axia Focus ergonomische stoel voel ik me veel beter

Het zou algemeen geweten moeten zijn, maar is het nog steeds niet. En toch is het ontzettend belangrijk dat mensen die intensief bureauwerk doen, dat kunnen aan aangepast, ergonomisch kantoormeubilair. Zeker wat betreft de stoelen is de verantwoordelijkheid van een bedrijf ten aanzien van zijn medewerkers verpletterend.

Het gevaar van gewone bureaustoelen

Ach ja, een gewone bureaustoel zal ook wel goed genoeg zijn zeker? is vaak de reactie van bedrijfsleiders en managers. Máár is dat ook zo? Gewone bureaustoelen worden vaak in bulk geproduceerd, waardoor ze een stuk goedkoper zijn. En hoewel je misschien wat kan besparen door dit type stoel voor je medewerkers te kiezen, zet je daarmee dus wel hun productiviteit en gezondheid op het spel. Gewone bureaustoelen zorgen vaak voor een onjuiste zithouding, omdat medewerkers geen hulp krijgen om rechtop te blijven zitten. Ook is het lang niet altijd mogelijk om de stoel af te stellen op de medewerker. Zelfs het instellen van de juiste hoogte is soms al niet mogelijk.

Ergonomisch meubilair is aanpasbaar

Ergonomisch kantoormeubilair kenmerkt zich door zijn aanpasbaarheid. De hoogte kan aangepast worden, zodat de voeten plat op de vloer kunnen rusten, de hellingshoek van het zitvlak is in te stellen en de rugleuning te verplaatsen. Dit lijken misschien maar kleine aanpassingen, maar het zijn dit soort elementen waardoor een stoel compleet op het lichaam van een medewerker aan te passen is. En dat maakt dat de stoel perfect zit én de ideale ondersteuning kan bieden voor iedere medewerker. 

De juiste steun in de onderrug

Een stoel zonder de juiste ergonomische steun, geeft totaal geen aandacht aan het gedeelte tussen de onderrug en de stoel. Hierdoor is het makkelijk om onderuitgezakt op een stoel te gaan zitten, iets wat op een ergonomische bureaustoel vrijwel onmogelijk is. Het resultaat van de hele dag onderuitgezakt zitten, kan hoofd- en rugpijn tot gevolg hebben. Het ontwerp van een stoel met ergonomische steun, zorgt ervoor dat de wervelkolom zijn natuurlijke positie kan aannemen, met een lichte voorwaartse kanteling van de bekken.

Een bureaustoel met een lendensteun biedt ondersteuning op de juiste vlakken en zorgt ervoor dat de wervelkolom in de juiste houding blijft.

Belastend

Bij Citrique in Tienen – een wereldspeler in de citroenzuurproductie – moet het niet ongevaarlijke proces om citroenzuur te maken 24 uur op 24 gemonitord worden door de “Wattmen”. Danny is zo’n Wattman. Hij zit acht uur per dag aan vijf beeldschermen waarop hij het productieproces nauwgezet moet volgen. En dat intensief beeldschermwerk is erg belastend voor het lichaam. Vooral de rug en de armen kunnen heel wat averij oplopen wanneer zo’n wattman niet over de juiste stoel beschikt.

Snel aanpasbaar aan je eigen lijf

Danny: “Sinds kort hebben we een Axia Focus stoel en sindsdien ben ik weer een gelukkig man. Een aantal functies van een stoel zijn erg belangrijk voor ons, zowel om onze job behoorlijk te kunnen doen als om ons lichaam te sparen. Zo is het cruciaal dat we de stoel makkelijk kunnen instellen naar ons lichaam.

Ondersteuning van rug, armen en mobiliteit

Er wordt hier 24/24 gewerkt, dus meerdere personen maken gebruik van zo’n stoel. Dan is het belangrijk dat je die in geen tijd kan aanpassen aan je eigen situatie. Drie dingen zijn daarbij cruciaal: de ondersteuning van de rug, de ondersteuning van de armen en de mobiliteit van de stoel. Vermits wij aan vijf schermen werken moeten we ons voortdurend verplaatsen. Als dat moeilijk gaat is dat een constante bron van ergernis. Met deze Axia Focus stoel lukt dat allemaal prima. Ik heb sindsdien geen klachten meer en voel me goed in mijn lijf.”

Axia Focus

De Axia Focus is de ideale stoel voor intensief beeldwerk. Zeker wanneer de werkzaamheden bestaan uit zowel observeren als intensiever beeldschermwerk. Hij voldoet aan alle ergonomische eisen. Door de combinatie van dikke kussens met het Dynamic Pelvis Support System wordt een ware comfortsensatie gecreëerd. De stoel is tevens voorzien van een verzwaarde mechaniek met pictogrammen en is door de robuuste constructie bij uitstek geschikt voor 24/7 werkplekken. De Axia Focus is verkrijgbaar mét en zónder hoofdsteun.

Vitale medewerkers vragen om een fijne werkplek

Synpro Office staat al sinds jaren bekend als leverancier van ergonomisch kantoormeubilair en kantooroplossingen. Maar wij zijn meer dan dat. Wij profileren ons als een kenniscentrum waar iedereen terecht kan met vragen over hoe je een ideale kantooromgeving kan creëren en hoe je dat kantoor kan omvormen tot een plek jouw medewerkers zich goed voelen.

Geslaagd nieuw kantoor Evodis dankzij samenwerking architect

Bij een nieuw kantoor horen natuurlijk nieuwe meubels. Zo kwam Evodis, leverancier van producten in de domeinen van elektriciteit en telecom, aankloppen bij Synpro Office om hen te helpen met de inrichting. Synpro Office zag het potentieel van de ruimtes en schakelde op hun beurt een architect in.

10 maart 2021

Een opgeruimd bureau: een must of niet?

Een opgeruimd bureau of ‘clean desk’. Het woord is een tijdje bijzonder ‘in’ geweest. Sommige...

26 januari 2021

De kantoortrends voor 2021

Het jaar 2021 dient zich aan als een spannend jaar. Dé hamvraag is: “Wat met Covid19? Krijgen we onze vrijheid...

24 november 2020

Thuiskantoor inrichten: heb ook thuis aandacht voor je rug

Thuiskantoor inrichten: heb ook thuis aandacht voor je rug

Hoe zo gezond en ergonomisch mogelijk thuiswerken tijdens de coronacrisis?

Nog langer thuiswerken: ergonomische bureaustoel wordt onontbeerlijk

Wat kan je zelf doen om je werkplek stressvrij in te richten?

Hoe richt je een ergonomische bureau in?

Het nieuwe bureauwerken: zitten, staan én bewegen

Een landschapskantoor: een goed of slecht idee?

21 mei 2020

Moe of pijn door bureauwerk: hoe vermijd je kantoorkwaaltjes?

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x