De kantoortrends voor 2021

26 januari 2021

Het jaar 2021 dient zich aan als een spannend jaar. Dé hamvraag is: “Wat met Covid19? Krijgen we onze vrijheid terug en zo ja, wanneer?” Maar 2021 zal ook het jaar ná corona worden. Het jaar waarin duidelijk zal worden welke blijvende impact de coronacrisis op ons leven en in het bijzonder op ons werk heeft. Nog nooit hebben we zoveel van thuis uit gewerkt. Nog nooit stonden de kantoren zo leeg. In deze blog schijnen we ons licht op de trends in de kantoorwereld van 2021.

Trend 1: Flexible & agile working

De nieuwste kantoren zijn flexibel en agile. Deze trendwoorden bestaan al een tijdje, maar krijgen in licht van corona nog meer voet aan de grond. Flexibel werken betekent dat de medewerker werkt waar en wanneer hij/zij wil, als het werk maar gedaan is. Agile werken gaat meer over het samenbrengen van mensen, processen, connectiviteit en technologie, met als doel de meest geschikte en effectieve manier van werken te vinden om een bepaalde taak uit te voeren. 

Om flexibel en agile te kunnen werken, heb je een doordacht kantoordesign en geschikte meubels nodig. Die worden nu volop ontwikkeld. De Se:note van Sedus, bijvoorbeeld, is een microplek in monovorm. Gemakkelijk stapelbaar, vlot te verplaatsen en even snel weer opgeruimd. Ideaal voor een werkplek waar mensen komen en gaan en er geen vaste bureauplekken meer zijn. 


De Se:hub is dan weer een intelligente lockerkast met app die helpt bij het versturen van documenten conform de privacybescherming en tussen verschillende afdelingen, het contactloos uitwisselen van producten en het veilig opbergen van persoonlijke bezittingen. Perfect voor flexibel werken!

Trend 2: Groen

Deze trend is super populair en zal ook niet snel verdwijnen omdat het zo’n goedkope en gemakkelijke manier is om meer werkplezier te creëren. De voordelen van planten op kantoor zijn eindeloos. Ze zorgen voor meer concentratie, meer productiviteit en minder stress. Bovendien hebben ze invloed op je prestaties én je humeur. De kleur groen staat daarnaast ook nog eens mooi in ieder interieur. Je kan het simpel houden door een paar extra planten te plaatsen, of te kiezen voor een ware kantoorjungle, zoals dit kantoor in Nederland.

Trend 3: Ergonomie

Bij Synpro Office pleiten we al jaren voor gezond werken dankzij ergonomische meubels en bureaustoelen. In 2020 werd deze boodschap nog belangrijker, want zovelen werkten van thuis uit op stoelen en aan bureaus die niet geschikt waren voor langdurig bureauwerk met nek- en rugklachten tot gevolg. Dat is normaal, want zonder de juiste ondersteuning voor jouw lichaam heb je meer kans op allerlei kwaaltjes die je algemeen welzijn en dus ook je productiviteit verminderen. Zit-stabureaus en ergonomische bureaustoelen zijn daarvoor de perfecte oplossing. 

Sedus brengt in dit gamma een nieuwe innovatie op de markt: de se:lab tableboard. Dat is een bureautafel die in de hoogte verstelbaar is en in de verticale  stand kan worden gezet waardoor je een perfect whiteboard krijgt. 

Trend 4: Employer branding

In 2021 gebruiken bedrijven de indeling van hun kantoren meer dan ooit als marketingtool om hun employer branding te versterken, nieuwe generaties werknemers aan te trekken en te behouden. Deze millennials zijn immers op zoek zijn naar meer dan alleen een salaris. Het kantoordesign wordt op die manier een verlengstuk van hun merk-DNA. Gezellige interieurs die een hybride vormen tussen woonkamer en kantoor zijn helemaal hip, zoals het kantoor van Airbnb in Parijs.

Conclusie: kantoortrends van 2021

2021 wordt een spannend jaar voor iedereen, maar zeker voor de kantoorwereld die vorig jaar volledig op z’n kop is gezet. Gaan we de kantoren van de toekomst anders inrichten? Dat het flexibeler, gezelliger, groener en ergonomischer wordt staat volgens ons buiten kijf. Voor ieder bedrijf zou het geluk en het welzijn van de werknemers prioriteit moeten zijn, zodat zij hun beste werk kunnen doen. 

Wil jij graag ondersteuning in het uitdenken van jouw nieuwe kantoor, thuis of voor jouw bedrijfsruimte? Wij denken graag met je mee! 

Vitale medewerkers vragen om een fijne werkplek

Synpro Office staat al sinds jaren bekend als leverancier van ergonomisch kantoormeubilair en kantooroplossingen. Maar wij zijn meer dan dat. Wij profileren ons als een kenniscentrum waar iedereen terecht kan met vragen over hoe je een ideale kantooromgeving kan creëren en hoe je dat kantoor kan omvormen tot een plek jouw medewerkers zich goed voelen.

Geslaagd nieuw kantoor Evodis dankzij samenwerking architect

Bij een nieuw kantoor horen natuurlijk nieuwe meubels. Zo kwam Evodis, leverancier van producten in de domeinen van elektriciteit en telecom, aankloppen bij Synpro Office om hen te helpen met de inrichting. Synpro Office zag het potentieel van de ruimtes en schakelde op hun beurt een architect in.

10 maart 2021

Een opgeruimd bureau: een must of niet?

Een opgeruimd bureau of ‘clean desk’. Het woord is een tijdje bijzonder ‘in’ geweest. Sommige...

24 november 2020

Thuiskantoor inrichten: heb ook thuis aandacht voor je rug

Thuiskantoor inrichten: heb ook thuis aandacht voor je rug

Hoe zo gezond en ergonomisch mogelijk thuiswerken tijdens de coronacrisis?

Nog langer thuiswerken: ergonomische bureaustoel wordt onontbeerlijk

Dankzij de Axia Focus ergonomische stoel voel ik me veel beter

Wat kan je zelf doen om je werkplek stressvrij in te richten?

Hoe richt je een ergonomische bureau in?

Het nieuwe bureauwerken: zitten, staan én bewegen

Een landschapskantoor: een goed of slecht idee?

21 mei 2020

Moe of pijn door bureauwerk: hoe vermijd je kantoorkwaaltjes?

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x