Nog langer thuiswerken: ergonomische bureaustoel wordt onontbeerlijk

Naast een pak kommer en kwel was corona toch ook goed voor een aantal omwentelingen. Een van de grootste daarvan is de definitieve doorbraak van het thuiswerken. Maar dat heeft zijn consequenties, onder andere voor onze rug. Langdurig telewerken vereist een degelijke, ergonomische bureaustoel. Bij Synpro Technics heb je de keuze tussen professionele stoelen van het merk AXIA 2.1 tot 2.5. En de korting van 25% die Synpro bij zijn leverancier BMA (www.bma-shop.be) bedong, maakt het financieel plaatje ook nog eens interessant. 

88 procent vóór telewerken

Vóór de coronacrisis bood 57 procent van de Vlaamse bedrijven de mogelijkheid aan om te telewerken. Intussen is dat aantal gestegen naar 88 procent. En meer dan 96 procent van die bedrijven vindt dat het telewerken goed of zelfs beter verloopt dan verwacht. Begin 2020 waren al heel wat werkgevers volop bezig met thuiswerk, maar er is ook een hele grote groep die noodgedwongen op de kar is moeten springen tijdens die lockdown in maart. Het was vaak of thuiswerken, of niet werken. Het zijn vooral die laatste werkgevers die inzien dat thuis- of telewerken wel een meerwaarde biedt. Zij zullen ook in de toekomst blijven inzetten op deze vorm van werken. Misschien niet meer voltijds zoals in volle coronacrisis, maar twee of drie dagen in de week. Langs de andere kant zijn er werkgevers die resoluut kiezen voor deze nieuwe manier van werken. Voor hen wordt thuiswerken de norm en verwacht men de werknemer slechts uitzonderlijk op kantoor. 

Een keukenstoel is not done

Maar dan duiken er toch enkele praktische problemen op. Eén van de grootste bekommernissen van gezondheidsdiensten is de bureaustoel die thuis gebruikt wordt. In volle coronapandemie werd er waarschijnlijk van aan de keukentafel gewerkt waarbij men op een gewone keukenstoel plaatsnam. Dat kan natuurlijk niet meer het geval zijn bij langdurig telewerken. De ergonomie van de bureaustoel is zo ontzettend belangrijk dat wij werkgevers aanraden om een degelijke bureaustoel te voorzien. En zelfs als hij/zij dat niét doet, is het aangeraden voor de thuiswerker om die onkosten zelf te doen. Het is immers een investering in de eigen toekomst en gezondheid. 

Professionele bureaustoel aan 25% korting

Maar welke stoel moet je dan aanschaffen? Synpro Technics, dé specialist wat betreft ergonomisch kantoormeubilair, biedt de mogelijkheid om bij hun leverancier BMA een perfecte bureaumeubel te bestellen tegen 25% korting zodat de factuur verteerbaar wordt en je toch op een degelijke, ergonomische manier ondersteund wordt. Via de website www.bma-shop.be en de voordeelcode ‘Synpro-2020” kan je gaan grasduinen door het gamma van de AXIA 2.1 tot en met de AXIA 2.5. 

Compleet en slim zitsysteem

Bij gezond werken is een goede ergonomische bureaustoel essentieel. Gezond werken is echter meer dan het optimaal inrichten van de kantooromgeving. Het Axia gamma omvat veel meer dan ergonomische bureaustoelen waarop je ontspannen en gezond zit. Het is een compleet en slim zitsysteem waarin al de huidige kennis op het gebied van ergonomie, technologie en duurzaamheid samenkomt. Een systeem dat mensen bewust maakt van hun zitgedrag en hen daarbij actief ondersteunt.

Gezonde werkplek, gezond werken

Een goede ergonomische bureaustoel haalt het beste uit jezelf of jouw medewerkers. Het lange zitten maakt spieren en gewrichten gevoelig voor lichamelijk klachten die je vanzelfsprekend wilt voorkomen. Daar komt bij dat iedere persoon een ander postuur heeft. Groot of klein, zwaar of rank, ieder met specifieke wensen voor comfortabel zitten. Ook zijn de taken van medewerkers vaak heel divers. Daar hoort een goede ergonomische kantoorstoel bij die niet alleen dynamisch instelbaar is, maar ook de bewegingen van de gebruiker volgt en dus aan rug, armen en bekken de juiste ondersteuning biedt. Zo wordt er een gezonde werkplek gecreëerd.

Een goede bureaustoel

Een goede bureaustoel levert je direct voordeel op. Hij zorgt ervoor dat jij en jouw medewerkers zich beter voelen en voorkomt ziekteverzuim. Als medewerkers na een lange dag van voornamelijk zittend werk weer fit naar huis gaan, of thuis fit met hun gezin aan de slag kunnen, weet je zeker dat de ergonomische bureaustoel de juiste ondersteuning biedt voor rug, nek, bekken en armen. 

Instelbaar op elk individu

Een goede bureaustoel is instelbaar op iedere individuele gebruiker. Kortom, een bureaustoel op maat. Hoog-laag verstelbaar op alle onderdelen, aan te passen aan lichaamsgewicht, met een in diepte verstelbare zitting en een beweegbare rugleuning voor dynamisch zitten. Een goede stoel zorgt voor een optimale zithouding waarbij de voeten voortdurend contact houden met de vloer. En ten slotte, van een goede bureaustoel heb je lang plezier. En dat is dan weer een mooie kostenbesparing. Maar belangrijker dan dat, het helpt je bij gezond werken. 

Synpro levert, stelt in en geeft zitinstructies 

De specialisten van Synpro Office verkopen niet enkel top bureaustoelen; zij komen ook persoonlijk op kantoor of bij jou thuis de stoel leveren en instellen op jouw specifieke kenmerken en geven daarbij de nodige instructie om optimaal nut te krijgen van de AXIA. 

Via www.bma-shop.be en de code Synpro-2020 kan je het hele gamma bestellen: van AXIA 2.1 tot AXIA 2.5. Er geldt echter een levertermijn van vier weken. Wil je sneller over een ergonomische stoel beschikken, kies dan uit stock de zwarte modellen 2.2 en 2.5 met mechaniek B. 


De actie is geldig tot einde 2020.

Vragen? Contacteer ons dan voor een vrijblijvend gesprek!


Vitale medewerkers vragen om een fijne werkplek

Synpro Office staat al sinds jaren bekend als leverancier van ergonomisch kantoormeubilair en kantooroplossingen. Maar wij zijn meer dan dat. Wij profileren ons als een kenniscentrum waar iedereen terecht kan met vragen over hoe je een ideale kantooromgeving kan creëren en hoe je dat kantoor kan omvormen tot een plek jouw medewerkers zich goed voelen.

Geslaagd nieuw kantoor Evodis dankzij samenwerking architect

Bij een nieuw kantoor horen natuurlijk nieuwe meubels. Zo kwam Evodis, leverancier van producten in de domeinen van elektriciteit en telecom, aankloppen bij Synpro Office om hen te helpen met de inrichting. Synpro Office zag het potentieel van de ruimtes en schakelde op hun beurt een architect in.

10 maart 2021

Een opgeruimd bureau: een must of niet?

Een opgeruimd bureau of ‘clean desk’. Het woord is een tijdje bijzonder ‘in’ geweest. Sommige...

26 januari 2021

De kantoortrends voor 2021

Het jaar 2021 dient zich aan als een spannend jaar. Dé hamvraag is: “Wat met Covid19? Krijgen we onze vrijheid...

24 november 2020

Thuiskantoor inrichten: heb ook thuis aandacht voor je rug

Thuiskantoor inrichten: heb ook thuis aandacht voor je rug

Hoe zo gezond en ergonomisch mogelijk thuiswerken tijdens de coronacrisis?

Dankzij de Axia Focus ergonomische stoel voel ik me veel beter

Wat kan je zelf doen om je werkplek stressvrij in te richten?

Hoe richt je een ergonomische bureau in?

Het nieuwe bureauwerken: zitten, staan én bewegen

Een landschapskantoor: een goed of slecht idee?

21 mei 2020

Moe of pijn door bureauwerk: hoe vermijd je kantoorkwaaltjes?

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x