Vitale medewerkers vragen om een fijne werkplek

Het moderne kantoor is meer dan enkel een plek waar mensen samen komen om te werken. Het is de plaats waar de dynamiek van een bedrijf voor een groot stuk bepaald wordt. De laatste jaren – en zeker sinds corona – lag de nadruk op de flexibiliteit van een kantoor. Flexibele werkplekken moesten ervoor zorgen dat je met weinig plaats, toch voldoende mensen een werkplek kon geven. Thuiswerk was immers het nieuwe modern. Met de stijgende energiekosten wordt het steeds minder interessant om thuis te werken en keren veel mensen terug naar hun stek op. Daarom gelden er op kantoor opnieuw andere wetmatigheden.

Holistische aanpak

Immers, met de war on talent hebben veel mensen de jobs maar uit te kiezen. Dus is retentiebeleid iets waar hard op moet ingezet worden. En dat doe je onder andere door in te zetten op optimaal comfort en werkomstandigheden. Maar als je vandaag de dag het verschil wil maken, is dat niet meer voldoende. Dan is het zaak om je niet alleen te richten op de mens als medewerkers, maar op de mens als een geheel. Een holistische aanpak dus. En dan komen we terecht bij dynamiek en vitaliteit.

Gezonde en gelukkige medewerkers

Je moet zorgen dat de mens an sich zich gewaardeerd voelt. Dat kan zijn door een fietsleaseplan voor diegenen die met de fiets naar het werk willen komen. Dat kan zijn door in het cafetaria gezondere voeding aan te bieden in plaats van ongezonde junkfood, door fruit aan te bieden in plaats van koekjes bij de koffie. Allemaal met de bedoeling om niet alleen gelukkige medewerkers te creëren, maar ook door van je medewerkers gezonde mensen te maken die zich lichamelijk én geestelijk goed in hun vel voelen.

Betrokkenheid

Als je mensen wil meekrijgen in het duurzame, ergonomische en vitaliteitsprogramma is het ook belangrijk dat je ze duidelijk maakt waarom dat allemaal nodig is. Dat je dit niet enkel doet om je omzet te verhogen, maar dat dit ook voortkomt uit eerlijke bezorgdheid om hun welzijn. Dat je verder kijkt dan de werkplek en dat hun persoonlijk geluk en welbevinden je ook interesseert. Op die manier kweek je een stuk meer betrokkenheid.

Kenniscentrum

Synpro Office staat al sinds jaren bekend als leverancier van ergonomisch kantoormeubilair en kantooroplossingen. Maar wij zijn meer dan dat. Wij profileren ons als een kenniscentrum waar iedereen terecht kan met vragen over hoe je een ideale kantooromgeving kan creëren en hoe je dat kantoor kan omvormen tot een plek jouw medewerkers zich goed voelen.


Op zoek naar een partner voor je kantoorinrichting? Wij helpen je graag verder!

Geslaagd nieuw kantoor Evodis dankzij samenwerking architect

Bij een nieuw kantoor horen natuurlijk nieuwe meubels. Zo kwam Evodis, leverancier van producten in de domeinen van elektriciteit en telecom, aankloppen bij Synpro Office om hen te helpen met de inrichting. Synpro Office zag het potentieel van de ruimtes en schakelde op hun beurt een architect in.

10 maart 2021

Een opgeruimd bureau: een must of niet?

Een opgeruimd bureau of ‘clean desk’. Het woord is een tijdje bijzonder ‘in’ geweest. Sommige...

26 januari 2021

De kantoortrends voor 2021

Het jaar 2021 dient zich aan als een spannend jaar. Dé hamvraag is: “Wat met Covid19? Krijgen we onze vrijheid...

24 november 2020

Thuiskantoor inrichten: heb ook thuis aandacht voor je rug

Thuiskantoor inrichten: heb ook thuis aandacht voor je rug

Hoe zo gezond en ergonomisch mogelijk thuiswerken tijdens de coronacrisis?

Nog langer thuiswerken: ergonomische bureaustoel wordt onontbeerlijk

Dankzij de Axia Focus ergonomische stoel voel ik me veel beter

Wat kan je zelf doen om je werkplek stressvrij in te richten?

Hoe richt je een ergonomische bureau in?

Het nieuwe bureauwerken: zitten, staan én bewegen

Een landschapskantoor: een goed of slecht idee?

21 mei 2020

Moe of pijn door bureauwerk: hoe vermijd je kantoorkwaaltjes?

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x