Ergonomie op de werkvloer, da's een hot topic – en terecht! Wie de hele dag achter zijn bureautje zit, wil natuurlijk geen pijn in de rug of nek aan het einde van de rit. Een ergonomische kantoorinrichting is daarom geen luxe, maar een noodzaak.
1. Verkeerde stoel, grote problemen
We beginnen bij de basics: ergonomische stoelen. Zit je als een koning op je stoel of voelt het meer als een strafbankje? Een stoel die niet in de juiste houding is afgesteld, kan je de hele dag door kopzorgen geven. En geloof me, niemand wil aan het einde van de werkdag voelen alsof ze een marathon hebben gelopen, toch? Zorg dus voor een stoel die je lichaam ondersteunt waar het moet. Denk aan de rugleuning, armsteunen op de juiste hoogte, en een zitting die niet knelt alsof het je laatste paar skinny jeans is.
2. Schermperikelen: een nekbreker?
Heb je je ooit afgevraagd waarom je aan het eind van elke werkdag een ongenode gast in je nek voelt? Nou, kijk eens goed naar je scherm. Juist ja, een ergonomische bureau-instelling is key. Je scherm moet op ooghoogte zijn – niet alsof je het heelal probeert te spotten en ook niet alsof je je schoenveters checkt. Een verkeerd geplaatst scherm kan een echte pijn in de nek zijn – letterlijk!
3. Bureau drama's: een vraag van vorm en functie
Wat staat er op jouw bureau? Een ergonomische muis? Een documenthouder misschien? Als je bureau uit begint te zien als een rommelmarkt, dan is het tijd om te declutteren. Een nette werkplek is niet alleen een lust voor het oog, maar helpt ook om ergonomische fouten op werk te vermijden. Dus, waar wacht je nog op? Aan de slag!
4. Je gaat me toch niet vertellen dat je nog steeds niet beweegt?
Hallo, aarde aan kantoormedewerker! Ergonomisch werken is niet alleen je hulpmiddelen goed gebruiken, maar ook een beetje swing in je zitbrengen. Statische houdingen zijn zó 2020. Een verstelbaar bureau, staand werken, even de benen strekken – het zijn geen rocket science, maar ze verhogen je productiviteit en ergonomie op een manier die je niet voor mogelijk zou houden.
5. RSI, een vijand die je niet ziet aankomen
Weet je hoe een sluipmoordenaar te werk gaat? Precies, onopgemerkt. Repetitive Strain Injury (RSI) is de slaapverwekkende vriend die je absoluut niet wilt maken. Voorkomen van RSI kantoor begint bij ergonomische kantoorinrichting, maar vereist ook gezonde werkhouding en voldoende pauzes. Dus, handjes in de lucht en af en toe even zwaaien!
Nog vragen?
Ergonomie en jij, een liefdesverhaal in de maak – als je het slim aanpakt! En als je nog meer tips of hulp nodig hebt, schiet maar raak.
Contacteer onsHeeft u een vraag? Wij helpen je graag tijdens een vrijblijvend adviesgesprek. |